Ploile de noaptea trecută au inundat și un liceu din Capitală! S-a întâmplat după ce acoperișul instituției a rămas descoperit la inițiativa unei firme de construcții care efectuează lucrări de reparație. Ca rezultat, apa a afectat peste 20 de cabinete. Conducerea liceului spune că va da în judecată compania de construcții.

Conducerea liceului „Mihai Eminescu” spune că ploaia a afectat mobilierul, pereții, tavanul și podeaua. Și asta pentru că acoperișul școlii, care se afla în reparație, a fost învelit provizoriu doar cu o peliculă.

„O să-i dăm în judecată și o să vedem ce rezultate o să fie. Conform unor legi de construcții, ei trebuiau să asigure în totalitate. Au acoperit ceva cu peliculă, dar nu asigurat sută la sută”, a spus Petru Novac, director-adjunct pentru gospodărie.

De suferit au avut și carnetele medicale ale copiilor. Acum, medicul școlii spune că va fi nevoit să adune, din nou, informații despre starea de sănătate a elevilor.

Din reparația cosmetică, făcuta deja, nu s-a ales nimic, iar femeile de serviciu vor trebui să muncească repetat pentru a aduce în ordine încăperile inundate.

Reprezentanții liceului așteaptă ca problema să fie rezolvată până la începutul anului de studii, astfel încât să nu fie nevoiți să închidă liceul. Contactat de TV8, directorul firmei de construcții a declarat că suprafața a rămas neprotejată pentru că nu putea fi acoperită în totalitate.

Conducerea intenționează să dea în judecată compania de construcție, mai ales că li se întâmplă să le fie inundat liceul pentru a treia oară în această vară.