/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Rogozin și-a dorit foarte tare să ajungă în Moldova, dar nu a fost lăsat. Istoria întregii călătorii a vicepremierului rus

missing
28 iulie 2017, ora 19:13

Deși a fost avertizat de nenumărate ori să nu vină la Chișinău, Dmitrii Rogozin a pornit astăzi din Federația Rusă cu un avion de linie, la bordul căruia se presupune că se aflau în jur de 150 de pasageri. În momentul în care aeronava a ajuns de-asupra României, autoritățile statului vecin au interzis survolarea spațiului aerian, din motiv că la bord se afla și Rogozin, cel care și in 2014 a avut interdicția de a survola spațiul aerian românesc.

În aceste condiții, aeronava a fost redirecționată pe aeroportul din Misk, apoi a revenit la Moscova. Vicepremierul rus a venit cu o reacție, pe pagina sa de Twitter, în care a inclus și amenințări în adresa statului roman.

„Autoritățile române au supus pericolului viețile pasagerilor cursei aeronavei S7, ale femeilor și copiilor. Combustibil ne-a ajuns până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor!”, a scris acesta.

De dimineață, în fața sălii VIP a aeroportului s-au adunat zeci de protestatari, printre care și unioniști, pentru a-i ura un bun venit mai zgomotos. Aceștia au fost păziți de mai multi polițiști echipați ca la carte.

„Dacă Rusia vrea relații diplomatice cu Republica Moldova, noi nu suntem împotrivă, dar să trimită un om normal la cap, nu Rogozin. Ăsta și-a bătut joc cu orice ocazie de Republica Moldova. De ce să-l primim cu mare fast și covor roșu, când trebuie să-l primim cu șuturi în fund și cu ouă clocite”, a spus Vlad Bilețchi, președintele ODIP.

„Am pierdut un frate care a luptat în Transnistria în război din prima zi până în ultima zi. M-am alăturat în memoria fratelui meu”, a spus un protestatar.

În același timp, combatanții prezenți la protest l-au acuzat pe Igor Dodon de trădare de patrie. „Tovarășului Dodon să-i spunem că este un trădător și ne duce într-un război civil, ne-a divizat deja în mai multe părți”, a spus unul din aceștia.

Din cauza neaterizării aeronavei la Chișinău, peste o suta de oameni care urmau sa plece la bordul ei, la Moscova, au rămas blocați pe aeroport.

„Ne-au spus că din motivul că avionul a fost întors. Pentru că România nu a dat voie șă zboare și s-a întors înapoi pe aeroportul din Minsk. Nu mi se pare normal fiindcă sunt foarte mulți oameni cu copii mici și suferă, cel mai mult copiii”, a spus o doamnă care își aștepta zborul.

Dmitrii Rogozin face parte din „lista neagră” a diplomaților ruși care au interdicție de călătorie în tarile Uniunii Europene. Prin urmare, un avion care are la bordul său o persoană din această listă, nu poate survola spațiul aerian al UE. Ieri seara, un deputat rus și mai mulți artiști nu au fost lăsați să intre în Moldova. Aceștia, de asemenea, urmau să ajungă în regiunea transnistreană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram