După ce un deputat rus și mai mulți artiști au primit interdicție de a călca pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și după ce avionul în care se afla vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a fost nevoit să facă cale întoarsă , deoarece țara vecină nu i-a permis să survoleze spațiul aerian român, autoritățile moldave nu permit decolarea unui avion charter rus la bordul căruia se află un grup de businessmeni ruși, dar și patru reprezentanți ai protocolului viceprimierului rus, Dmitri Rogozin.

Autoritățile de la Chișinău nu ar permite fiului procurorului general al Rusiei, dar și altor oficiali, să decoleze spre Moscova

Avionul ar trebui să zboare de la Chișinău spre Moscova, însă nu îi este permis. Cel puțin asta scrie site-ul rus kommersant.ru, care a publicat un articol ieri seara, la ora 22:59, în care se spune că din acest motiv, și fiul procurorului general al Rusiei nu ar putea să decoleze.

„Din câte cunosc, din același motiv nu poate decola nici avionul fiului procurorului general al Federației Ruse, Iurie Ciaika, care a venit în Republica Moldova pentru întâlniri de afacere”, a spus o sursă din guvernul rus pentru sursa menționată.

De asemenea, sursa respectivă a mai spus că, recent autorităţile de la Chişinău nu au permis accesul în Moldova a unui grup de ofiţeri ruşi, care transportau 75 de medalii pentru misiunea de pacificatori din Transnistria.

Contactați de tv8.md, Poliția de Frontieră a declarat că acest lucru nu este din cauza anumitor probleme sau nereguli la traversarea frontierei. De cealaltă parte, întrebați de ce aeronavei nu îi este permis să decoleze, un reprezentat al Aeroportului Internațional Chișinău ne-a spus că nu deține o astfel de informație și că la moment merg doar cursele regulare.