Inspecție la liceul „Mihai Eminescu”, instituție afectată de ploi după ce acoperișul a fost învelit provizoriu, în urma unor lucrări de reparație. Mai mulți funcționari de la primăria capitalei au mers să vadă cum stau lucrurile și pentru a estima dacă până la începutul noului an școlar instituția va fi pregătită să primească elevii.

Autoritățile urmează să evalueze pagubele, dar și să invite firma de construcție, care s-ar face vinovată de inundarea liceului, să ofere explicații.

Tavan surpat, pereți îmbibați cu apă și podea pe cale mucegăiască. Așa arată liceul Mihai Eminescu din capitală, care a fost inundat de ploile căzute acum câteva zile. S-a întâmplat din cauza că o parte din acoperișul clădirii, care se află în reparație, a fost învelit provizoriu doar cu o peliculă. Astăzi, aici au venit câțiva funcționari de la primăria capitalei, în frunte cu șeful Direcției Educației pentru a estima valoarea pagubelor.

„Urmează să evaluăm, până mâine dimineață vom avea un act de control prin care o să evaluăm pagubele. Mâine vrem la fondul de comisie la ora 10 să încercăm să solicităm alocații financiare pentru ca să putem cât de cât să facem reparații cosmetice”, a declarat Alexandru Fleaș, Șefi interimar DGETS.

„Dorim ca autoritățile, Consiliul Municipal să meargă în întâmpinare să ne susțină financiar și să aplanăm situația care s-a creat”, a spus Valeriu Taburceanu, Șef DGETS, sectorul Botanica.

La ședința comisiei de evaluare va fi invitat și agentul economic care efectua lucrările de reparație în cadrul liceului pentru a oferi explicații. Între timp, porțiunea a fost acoperită, însă riscul să se mai producă o inundație se menține.

„Zona afectată de sus deja este acoperită cu pelicula, au luat toate măsurile de protecție, dar natura e natură, apa nu se oprește niciodată”, a mai spus Valeriu Taburceanu, Șef DGETS, sectorul Botanica.

Autoritățile municipale sunt sigure însă că până la 1 septembrie, liceul va fi pregătit pentru a-sș deschide ușile zecilor de elevi.

„Cât mai curând, pentru că practic intrăm în prima lună de pregătire a instituțiilor și până la 25 august, 26 august trebuie să reușim”, a declarat Alexandru Fleaș, Șefi interimar DGETS.

În urma ploilor de acum câteva zile, în jur de 20 de cabinete situate, în mare parte, la etajul patru al instituției, au fost inundate. Administrția firmei care efectuează reparații în liceu susține că nu poartă nicio vină de situația creată.