/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Cât de bogat e președintele țării? Ce venituri a declarat Igor Dodon și soția sa în 2016

missing
04 august 2017, ora 10:54

Igor Dodon, care a renunțat la mandatul de deputat în decembrie 2016, după ce a devenit președinte al R. Moldova, a încasat anul trecut și o îndemnizație în valoare de 68,5 mii de lei, iar soția sa, Galina, una în valoare de 38 de mii de lei de la Casa Națională de Asigurări Sociale, scrie Ziarul de Gardă.

Igor Dodon are 7 conturi bancare, toate la Victoriabank, acolo unde însă nu deținea decât câteva sute de lei, atunci când a depus declarația de avere și interese. Acesta a indicat și vechiul credit, luat tot de la Victoriabank, cu o dobândă de 8%, prin care și-a achitat casa de lux din sect. Buiucani, acolo unde locuia cu familia.

Un calcul simplu, cu ajutorul unui calculator online al ratelor bancare, arată că Igor Dodon urmează să ramburseze cel puţin 2,5 milioane de lei, cu peste un milion de lei mai mult decât a luat. Cifra, însă, poate fi şi mai mare, dacă ar fi calculate şi eventualele taxe adiţionale achitării creditului. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii preferenţiale, Dodon achită lunar, cel puţin oficial, nu mai puţin de 15,8 mii de lei (!), adică aproape 190 de mii de lei pe an. Din informațiile depuse de Igor Dodon putem constata că șeful statului împreună cu soția au încasat anul trecut venituri în sumă de 455 de mii de lei. După achitarea creditului, acestora le-au rămas în conturi aproximativ 265 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram