/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO. VIDEO/ Moldova, văzută de 12 fotografi străini. Pasionații de fotografie au făcut peste două mii de poze

missing
09 august 2017, ora 18:05

Unii fotografi au fost vrăjiți de mâncarea tradițională, în timp ce alții de oamenii primitori și calzi. Aceștia nu au putut trece cu vederea și partea mai puțin frumoasă a țării, cum ar fi drumurile stricate, lipsa pubelelor de gunoi sau a accesului la apă potabilă.

Pasionată de fotografia culinară, Maria Wiktoria din Polonia a rămas impresionată de mâncarea noastră tradițională și de oamenii care o prepară. Vrăjită de modul în care se coace pâinea aici, tânăra și-a luat o bucățică de aluat pentru a încerca să o pregătească și la ea acasă.

„Eu voi încerca să fac pâine în stilul moldovenesc, deoarece este complet diferit de cum eu știu că se face în Polonia. Eu astăzi mă întorc și mâine mi-o prepar la micul dejun”, a spus Maria Wiktoria, participantă din Polonia.

Chiar dacă mii de moldoveni muncesc în Italia, Laura, o fotografă italiană, recunoaște că până la acest proiect nu știa că există o asemenea țară.

„Eu nu știam unde Moldova este localizată înainte de a veni aici, chiar nu știam că există o țară care se numește. Eu nu știam despre cultura, istoria ei”, a mărturisit Laura Masi, participantă din Italia.

În total, în proiect au participat 12 fotografi din Moldova, România, Polonia și Italia. Timp de 6 zile, aceștia au străbătut peste o mie de kilometri și au realizat peste două mii de fotografii.

„Am avut parte de un grup foarte variat, cu oameni care vin din diferite culturi, țări dezvoltate diferit și mă întrista foarte mult uneori să aud că așa cum trăiți voi noi am trăit 60 de ani în urmă”, a spus Nata Albot, organizator.

Astăzi, cele mai bune 12 fotografii au fost prezentate în cadrul unui eveniment desfășurat în Sala de așteptare a aeroportului din Chișinău. Acestea au fost admirate de cei care își așteptau rudele.

Fotografii au venit în țara noastră în cadrul proiectului „Discover the routes of life”, aflat la cea de-a doua ediție și care are scopul de a promova destinațiile turistice din Moldova pe plan internațional. Participanții au fost aleși în mare parte după portofoliile pe care le-au prezentat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram