/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ DIP neagă acuzațiile avocaților: „Vlad Filat nu are careva probleme de sănătate”

missing
09 august 2017, ora 19:19

„Starea de sănătate a domnului Filat s-a agravat în ultimul timp. Dumnealui a avut nevoie de investigații calificate în afara penitenciarului, deoarece acolo nu există echipamentele necesare pentru astfel de investigații”, a menționat Igor Popa, avocat.

Starea de sănătate a fostului premier s-ar fi înrăutățit din cauza condițiilor precare de detenție, susține avocatul Igor Popa. Acesta a refuzat să spună de ce maladie suferă Vlad Filat, menționând doar că el a mai fost, săptămâna trecută, pentru o investigație medicală la Spitalul Republican. Pe de altă parte, responsabili de la Departamentul Instituțiilor Penitenciare neagă faptul că Vlad Filat ar avea probleme de sănătate.

„Domnul Vladimir Filat nu are careva probleme de sănătate. E vorba despre niște recomandări ale medicilor pentru efectuarea anumitor investigații. Starea lui de sănătate este satisfăcătoare. Condițiile în care se deține domnul Vladimir Filat sunt bune. Se află într-o celulă destul de bine amenajată fapt care nu ar putea să dăuneze stării de sănătate ale deținutului”, susține Oleg Pantea, șef al Direcției Relații Publice, DIP.

Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă. El a fost reţinut în octombrie 2015 în baza unui autodenunț al primarului de Orhei, Ilan Șor. Vlad Filat se declară nevinovat și susține că democratul Vladimir Plahotniuc ar sta în spatele încarcerării sale. Acesta din urmă nu a comentat niciodată acuzațiile lui Filat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram