/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Iurie Chirinciuc a fost condamnat la un an și patru luni în penitenciar semi-închis cu suspendare

09 august 2017, ora 17:38

„Iurie Chirinciuc a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de influență și abuz de serviciu. Judecătorii au emis o pedeapsă sub formă de închisoare cu un termen de 1,4 luni, în penitenciar de tip semi-închis, o amendă de 700 de unități convenționale și privarea de a ocupa funcții publice timp de 5 ani”, a menționat Victoria Furtună, procuror.

Menționăm că, acuzatorul a solicitat o pedeapsă de 3 ani cu aplicarea unei amenzi în mărime de 1.700 de unități convenționale și privarea de ocupa funcții publice pentru o perioadă de 3 ani.

Fostul ministru al transporturilor a fost reținut în luna aprilie. Potrivit anchetei, ex-ministrul transporturilor, împreună cu şefii a două companii de construcţii, ar fi organizat o schemă infracţională cu scopul dobândirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mare.

În concret, inculpaţii ar fi exercitat presiuni asupra unei companii câştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrânge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi. În intervalul anilor 2016-2017, ministrul, prin intermediul factorilor de decizie ai Administraţiei de Stat a Drumurilor, ar fi creat impedimente agentului economic câştigător prin neavizarea unor acte pentru executarea lucrărilor, prin tergiversarea aprobărilor, precum şi prin somarea acestuia de a încheia subcontracte cu firme apropiate funcţionarilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram