/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Caz tragic la Cimișlia! O femeie a murit electrocutată din cauza unui nuc plantat ilegal

10 august 2017, ora 12:46

În ajun, pe 25 iulie, localitatea dată a fost afectată de o ploaie puternică însoţită de vânt în rafale, care a provocat deconectări avariate ale instalaţiilor electrice. Pe o porţiune a unei linii electrice aeriene (LEA) de 0,4 kV, crengile unui nuc plantat de un sătean în ograda sa nemijlocit sub LEA, fiind agitate de vântul puternic au provocat prin contact direct atingerea conductoarelor aflate sub tensiune, în urma căreia s-au produs scurtcircuite în mai multe locuri.

În rezultat, unul dintre cele două conductoare fazice scurtcircuitate, s-a topit şi a căzut la pământ, iar cel de-al doilea a fost deteriorat semnificativ şi atârna pe un singur fir, ambele rămânând sub tensiune.

Conform relatărilor unor martori, victima, o femeie necăsătorită de aproximativ 55 de ani, aflată în stare de ebrietate, a fost văzută în seara zilei de 25 iulie, la aproximativ 22.00, deplasându-se pe drum, în apropierea locului rupturii conductorului. A doua zi dimineaţă ea a fost găsită de vecini aflându-se la pământ, cu un conductor electric pe corp. Despre acest caz a fost informată poliţia locală, care a şi anunţat colaboratorul întreprinderii.

Imediat după recepţia acestei informaţii de către dispeceratul Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A., a fost deconectată prin telecomandă LEA 10 kV de la care se alimentează această localitate şi la faţa locului a fost trimisă o echipă operativă de intervenţie. De notat că nici pe 25 şi nici pe 26 iulie până la accident de la consumatorii din Ciucur Mingir conectaţi la această linie electrică nu au fost înregistrate avize privind absenţa tensiunii sau ruptură de conductor.

Cauza principală, care a condus la producerea acestui accident constă în încălcarea zonei de protecţie a reţelelor electrice prin plantarea unui nuc nemijlocit sub LEA, crengile căruia au provocat, urmare a intemperiei manifestate prin vânt puternic şi ploaie torenţială, deteriorarea conductorilor şi căderea unuia la pământ. De asemenea, apropierea persoanei la o distanţă inadmisibilă de conductorul rupt, aflat sub tensiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram