/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ședința CSJ în cazul Domnicăi Manole a fost din nou amânată. Judecătoarea: „E o tergiversare intenționată”

10 august 2017, ora 10:59

„Sunt indignată de ceea s-a întâmplat. În vederea legii, Curtea urma să admită excepția de neconstituționalitate și erau obligați să o emită Curții Constituționale. Demersul invocat de CSM că vor să studieze problema nu este drept. Eu am impresia că oponentul meu nu este CSM, dar CSJ, care manifestă o atitudine părtinitoare față de cazul meu și vrea să mă îngenuncheze sau să facă așa încât să accept această situație de ilegalitate. E o tergiversare intenționată. Am cerut suspendarea, am cerut voie să particip la alegerile CSM, dar CSJ mi-a respins cererea”, spune Domnica Manole.

Magistrata a fost susținută de mai multe persoane, care s-au adunat în fața CSJ și au scandat lozinci de susținere a judecătoarei și de condamnare a actualului sistem. Următoarea ședință va avea loc pe 21 august, la ora 10.00.

Amintim că, pe 4 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să o elibereze din funcţie pe Domnica Manole în baza avizelor SIS, dar şi pentru faptul că ar fi comunicat cu părţi din mai multe dosare. Domnica Manole a calificat decizia CSM drept o răfuială politică pentru decizia de anul trecut privind obligarea CEC de a iniţia referendumul solicitat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, acuzaţii respinse de CSM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram