/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Comisia Europeană convoacă o reuniune pentru a analiza problema ouălor contaminate cu insecticid

missing
12 august 2017, ora 11:05

Tensiunile s-au accentuat între miniștrii Agriculturii din Belgia, Olanda și Germania după descoperirea ouălor contaminate cu insecticid.

Deși, inițial, Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor din Belgia a fost criticată de peste hotare pentru că nu a acționat suficient de repede după ce a aflat de contaminarea cu fipronil, miercuri, ministrul belgian al Agriculturii a afirmat că olandezii au fost cei care au răspuns târziu solicitărilor.

Oficialul și-a exprimat speranța că va putea convoca întâlnirea înainte de 30 septembrie. „Trebuie să lucrăm împreună pentru a învăța din această experiență și să mergem mai departe, în loc să ne irosim timpul arătând cu degetul”, a afirmat Vytenis Andriukaitis.

Luni, Uniunea Europeană a notificat Marea Britanie, Franța, Suedia și Elveția că unele ouă contaminate ar fi ajuns în aceste țări, în timp ce autoritățile din Belgia și Olanda investighează cum a ajuns insecticidul în fermele avicole. Belgia a informat pe 20 iulie organismele europene specializate despre contaminarea ouălor cu fipronil.

Fipronil este o substanţă folosită în mod frecvent în produsele veterinare pentru a combate puricii, căpuşele sau păduchii, însă este interzisă utilizarea în cazul animalelor destinate pentru consum.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor afirmă că în Moldova preparatele pe bază de această substanță activă, nu sunt utilizate în tratamentul și profilaxia bolilor parazitare la păsări. Totodată menționează că importul în Republica Moldova a ouălor de consum din UE nu se efectuează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram