Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 967: Atac masiv și plan prezentat la Bruxelles. ISW: Putin ia în calcul invazia totală a Moldovei

/VIDEO/ „Cina cea de taină”. Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase și Renato Usatîi, la o întâlnire comună

missing
17 august 2017, ora 14:20

Ghenadie Cosovan, Președintele Asociației „Credință Patriei”, a afirmat că în timp ce în Parlament se discuta despre schimbarea sistemului electoral, acesta ar fi realizat o acțiune în masă pentru a preveni intenția lui Renato Usatâi de a amplasa în scuarul Parlamentului o sută de corturi.

În același timp, Cosovan a evitat să răspundă direct la întrebările colegului său de platou Valeriu Pașa, expert în cadrul comunității Watchdog, dacă acțiunea era în susținerea sistemului mixt.

„Explicați-mi vă rog frumos dvs. spuneți că acțiunea nu avea nici o legătură cu proiectul care se vota în interior, în același timp la dvs. acolo era un ecran pe care se transmitea în direct ce se întâmpla în parlament, crainicii încurajau și spuneau cât este de bun sistemul mixt, când s-a votat s-a aplaudat, în știri și în comentarii pe care le dădeau participanții se spunea că este un miting în susținerea sistemului mixt votat în parlament. La miting, pe lângă chișinăuieni, au fost aduși mii de oameni bugetari, impuși, cum s-a ajuns la așa capacități ale organizației dvs. încât s-au ridicat într-o zi de lucru oameni de la muncă”, a întrebat Pașa.

Expertul Valeriu Pașa a explicat că fotografia prezentată de Cosovan a fost realizată la Ambasada SUA din Moldova, în primăvara anului 2016. Iar, doamna blondă este Briget Brink – adjuncta Victoriei Nuland.

Ghenadie Cosovan este fost vice-ministru de Interne și președintele Asociației „Credință Patriei”. Vârful carierei lui Cosovan a coincis cu perioada de guvernare a preşedintelui comunist Vladimir Voronin. În 2010 candida pe listele parlamentare ale unui partid politic care pleda pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală şi pentru prietenia cu Rusia. Este cunoscut, în anumite cercuri, că ar fi organizat diferite marșuri pentru Partidul Democrat. Anterior, Cosovan a recunoscut că a colaborat cu Centrul Naţional Anticorupţie în dosarul coruperii deputaţilor.

Emisiunea integrală poate fi vizionată AICI.

Foto: facebook/Valeriu Pașa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.