/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

19 moldoveni lucrau ilegal în Constanța. Angajatorul, sancționat de autoritățile române cu peste 20.000 de euro

missing
18 august 2017, ora 12:41

Ilegalitatea comisă de companie și de cetățenii moldoveni a fost depistată în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea muncii ilegale a străinilor,ce intră în competența Inspectoratului General pentru Imigrări a României.

Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunii au fost depistaţi 19 străini, 12 femei și 7 bărbați, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative, fără forme legale, la o societatea comercială de pe raza județul Constanța.

Tinerii au intrat legal pe teritoriul României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă.

Totodată, societatea comercială nu a obținut pentru cetăţenii moldoveni avize de muncă sau detaşare, nerespectând astfel prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fiind sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 100.000 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram