/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cișmelele vandalizate au fost reparate. Cineva a încercat fure cișmeaua din Parcul Catedralei

21 august 2017, ora 18:57

Au băgat chiștoace și gumă de mestecat în țevile pe ude curge apa și chiar au încercat să le demonteze. Așa arătau la o săptămâna de la inaugurare cișmelele instalate recent în Capitală.

„Da, deja le-am instalat ne bucurăm tare mult, dar în ghilimele. Angajații Apa-Canal vizitându-le, monitorizându-le au gasit în cișmelele de la Valea Morilor mucuri de țigară și guma de mestecat încât să nu fie posibila scurgerea apei”, a declarat Veronica Herța la ședința Primăriei.

Câteva cișmele de la Valea Morilor au fost blocate cu gumă de mestecat. „E dezastru trebuie sa păstram ceea înfrumusețează plaja. 00.30-00.36 Eu nu înțeleg oamenii care lipesc guma de mestecat și demontează.

„Nu avem așa de mulți bani nici în oraș, nici în țara, așa ca trebuie să protejăm totul”

Mai grav, cineva a încercat să demonteze și să fure cișmeaua montată în scuarul Catedralei.

„Din păcate trăim în Moldova, unde cultura față de ceea ce avem noi nu este. Poate ar fi bine și niște amenzi usturătoare dacă sunt probe video”.

„Evident că arată lipsa noastră de educație și cu regret arată nivelul de cultură al întregii țări”.

Pana acum au fost date în exploatare 4 cișmele din cele 13 planificate. Cheltuielile pentru instalare și consumul de apa sunt suportate de Apa-Canal Chișinău. Cișmelele sunt aduse din România. Prețul pentru o unitate este de 6.500 de lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram