/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Rechizite multe, cumpărători puțini. La iarmaroacele școlare din Chișinău bate vântul

missing
21 august 2017, ora 19:32

Rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte – toate pot fi găsite la iarmaroacele școlare. Numai că oamenii nu se grăbesc să le cumpere.

„Prețurile sunt exagerate. E foarte scump. Fetița merge în clasa 1, deja am cheltuit mai mult de 2000 de lei, dar nu am cumpărat tot.

Pentru un set de rechizite școlare, destinat unui elev din clasa I, părinții vor trebui să scoată de la 400 de lei în sus. Dacă doresc să mai procure ghiozdan, îmbrăcăminte sau încălțăminte, vor mai trebui să scoată din buzunare încă 1.500 de lei sau 2.000. Astfel, pentru pregătirea unui elev de școală, părinții vor trebui să investească în jur la 3.000-4.000 de lei.

Comercianții spun că vânzările merg slab. Cumpărătorii analizează atent prețurile.

„Deocamdată, oamenii vin doar să cerceteze marfa și să analizeze prețurile”.

„Merge foarte greu și foarte rău”.

„Sunt părinți care își permit lucruri scumpe, același caiet de notițe. Alți părinți au câte 3-4 copii, vin de la
țară, îs mai sărmani”.

Comparativ cu anul trecut, în acest an, formele școlare s-au scumpit. Vânzătorii au și o explicație. „Prețurile sunt mai mari, decât anul trecut. – De ce? – De atâta că devamarea s-a scumpit. Așa bluziță la 330 de lei ajunge.

Începând de ieri, în patru sectoare ale capitalei au fost deschise iarmaroace școlare. Târgurile vor activa până la începutul anului scolar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram