/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Ajutor pentru 1 septembrie. Câte 5.000 de lei pentru 21 de copii orfani care vor merge în clasa întâi

missing
22 august 2017, ora 15:57

Vadim are șapte ani și este crescut de bunica Lilia de la patru ani și jumătate. Părinții lui nu mai sunt în viață.

„El e pe seama mea, eu sunt bunică-tutelă, am așa o condiție, nu mor până nu-l însor”, susține Lilia, persoana care deține tutela băiatului.

Bunica lui Vadim se consideră o norocoasă. Ea este mândră de isprăvile lui. De doi ani, băiatul frecventează cursuri de taekwondo, iar meritele sunt pe potrivă. Vadim își dorește, însă, să devină primar. „Eu am centura galben-verde și sunt deja mare”.

Soarta nu i-a surâs nici lui Mihai. Acesta este crescut și educat de bunica sa, Eleonora Stepan, încă din fașă. „E foarte activ, mă obosesc clar ca, la grădiniță vai de stelele lor”, susține femeia.

Banii oferiți de municipalitate nu sunt tare multi. Totuși, sunt importanți mai ales acum, în ajun de 1 septembrie, când cheltuielile sunt foarte mari, spune Eleonora Stepan. „Iaca ne descurcăm cu 800 și 300 ale lui și cu 1500”.

Mihai are abia șase ani, dar e de mare ajutor bunicii. Cel mai bine se pricepe la recitat poezii.

Rodica Terehovschi, șef interimar la protecția drepturilor copilului spune că prin astfel de evenimente municipalitatea își dorește să se apropie de cei care merita mai multa atenție.

„Am chemat artiști ca să-i veselim, să le facem o zi chiar frumoasă pentru ei. Ne-ma propus ca de dimineață până seara să fim alături de lei”, susține Rodica Terehovschi, șefă interimar protecția drepturilor copilului.

Pentru a face evenimentul frumos, autoritățile au invitat-o la eveniment și pe artista Victoria Lungu.

La final copii au primit în dar dulciuri și cate un clopoțel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram