/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Pavel Filip cu referire la perchezițiile CNA de la Guvern: „Să fie un semnal pentru toţi ceilalţi”

missing
23 august 2017, ora 16:46

Potrivit Premierului, el a observat de nenumărate ori cozi lângă clădirea Guvernului, după ce a aflat că în rând stau oameni care așteaptă să li se perfecteze actele ce țin de studii. S-a interesat de programul de lucru al colaboratorilor vizați, ulterior a rugat și a făcut demersuri pentru ca organele abilitate să investigheze situația. „Cu părere de rău, constat, şi pentru asta trebuie să ne cerem scuze în faţa cetăţenilor noştri, ca există bariere birocratice create artificial de către unii funcţionari”, a menționat Pavel Filip.

Conform spuselor Premierului, schema folosită la biroul care se ocupă de autentificarea diplomelor de studii era una defectuoasă, şi anume, se lucra de doua ori pe săptămână şi două ore se eliberau actele, astfel creându-se cozi. Această situaţie a favorizat aplicarea schemei în care au fost implicaţi intermediari şi funcţionari publici care pretindeau și primeau mită în schimbul urgentării perfectării diplomelor de studii.

„Să fie un semnal pentru toţi ceilalţi, pentru instituţiile care oferă servicii. Or, să nu uităm că trebuie să oferim servicii calitative cetăţenilor. Nu mă voi opri personal şi vă îndemn şi pe voi, colegi, să luptăm cu aceste bariere care pot fi eliminate. Asta nu necesită investiţii suplimentare, ci o altă atitudine”, a subliniat Prim-ministrul Pavel Filip.

TV8 amintește că urmare a perchezițiilor CNA la Ministerul Educației și Ministerul Justiției au fost reținute patru persoane, printre care și o angajată a Ministerului Educației. Bănuiţii sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă, exprimată prin pretinderea şi primirea de bani pentru urgentarea perfectării diplomelor de studii din Republica Moldova, precum şi din străinătate, confirmării autenticităţii şi apostilării acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram