/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Încep anul de studii cu acoperișul demolat. Elevii sunt așteptați într-un șantier de construcție

missing
25 august 2017, ora 19:35

Cu acoperișul demolat și cu săli de clasă în reparație – așa am găsit astăzi Centrul de Excelență în Construcții. Directorul instituției spune că recent Banca Mondială, în parteneriat cu Ministerul Educației, au oferit un ajutor de un milion de euro pentru reconstrucția clădirii. „Acoperișul se afla într-o situație deplorabilă. De ce? Pentru că era într-o stare deplorabilă după cutremurul din anii 70”, explică directorul de Excelență în Construcții, Valeriu Pelivan.

Elevii anului patru vor veni la ore după masă. În rest, sunt prevăzute 50 de săli de clasă pentru elevii din anii I, II și III. Tot aici, se află biblioteca instituției și unele săli amenajate cu calculatoare. „Am prevăzut sălile de studii de la etajul întâi și doi. De asemenea, avem săli de studii pregătite în atelier, în laborator și în cămine”, a adăugat Pelivan.

Pe holurile instituției azi cam „bătea vântul”. Toți sunt încă în vacanță. Vlad este elev în anul II. El se bucură de faptul că, începând cu anul nou de studii, elevii vor putea face orele practice chiar în instituția care se repară acum. „Îmi place, pentru că asta iese că și noi ajutăm, să renovăm acest colegiu”, a afirmat elevul.

Dacă începe să plouă, directorul spune că sunt asigurați. „Noi am asigurat cu peliculă în caz dacă plouă de sus, deci să ne asigurăm sălile de jos”, explică directorul centrului.

Administrația instituției speră că, până la 15 octombrie, etajele 3 și 4 să fie finisate. Potrivit directorului, instituția nu a mai fost reparată capital de 55 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram