Președintele Franței, Emmanuel Macron, a cheltuit 26.000 de euro pe servicii de machiaj de la învestirea sa, la 14 mai anul acesta.

Suma vehiculată în presa franceză este „mare”, au recunoscut surse ale Palatului Elysee postului ‘Franceinfo’, dar „mai mică”, decât cea cheltuită de predecesorii săi, făcând aluzie la socialistul Francois Hollande (2012-2017) și la conservatorul Nicolas Sarkozy (2007-2012), scrie Agerpres.

Hollande a folosit serviciile unui make-up artist cu normă întreagă, plătit cu un salariu de 6.000 de euro pe lună, precum și ale unui hair-stilist căruia i-a achitat aproape 10.000 de euro lunar.

Sarkozy a angajat și el o profesionistă în make-up, Marina Michelet, în schimbul a 8.000 de euro pe lună.

Palatul Elysee a explicat că s-a preferat angajarea unor colaboratori externi în locul unor persoane cu contracte permanente pentru a-l machia pe Macron, în vârstă de 39 de ani, la conferințele de presă sau la deplasările în străinătate.

Deși a cheltuit mai puțin decât Hollande sau Sarkozy, președinția franceză a informat că se caută o altă formulă de machiaj, mai puțin costisitoare pentru vistieria publică.