/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/SONDAJ/ Franța: Popularitatea președintelui Emmanuel Macron s-a prăbușit la 40%

27 august 2017, ora 17:06

Premierul Edouard Philippe este și el mai puțin apreciat; proporția francezilor care îl apreciază pozitiv a scăzut de la 56% în iulie la 47% în prezent.

De la primul barometru IFOP, publicat în urmă cu trei luni, imediat după alegeri, Macron a pierdut 22% în sondaje, menționează AFP. Predecesorul său, socialistul Francois Hollande, avea după același interval, în 2012, o popularitate de 54%, iar președintele de dreapta Nicolas Sarkozy se bucura de o cotă de 667% în august 2007, reamintește agenția.

Sondajul citat arată că opozantul cel mai probabil al lui Macron în următorii ani este liderul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, cu 59%, urmat de Marine Le Pen, șefa Frontului Național, de extremă dreaptă, cu 51%, și la mare distanță de fostul socialist Benoit Hamon și de reprezentantul Republicanilor, de dreapta, ambii cu 27%.

Ancheta a fost realizată prin internet și telefonic în 25 și 26 august, pe un eșantion de 1023 de persoane reprezentativ pentru cetățenii francezi în vârstă de peste 18 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram