Polițiștii de Frontieră au reținut două persoane care transportau bunuri fără acte de proveniență. Ambele rețineri au rezultat în urma desfășurării de către polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD a unui șir de acțiuni pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor transfrontaliere.

În primul caz, o cetățeancă a R. Moldova de 48 de ani a fost documentată pentru transportarea, fără acte de proveniență, a bunurilor de larg consum. Marfa, în sumă de 30 mii lei, a fost depistată în trenul „Cernăuți-Larga”. La fel, din cercetările primare s-a constatat că bunurile au fost introduse ilegal din Ucraina în Republica Moldova. Cercetările pe marginea cazului dat sunt continuate de către organul vamal, persoana va răspunde contravențional în conformitate cu art. 287 alin. (10) CC al RM.

În cea de-a două reținere, urmare a informațiilor operative, un echipaj al Poliției de Frontieră a descins la domiciliul unui locuitor al or. Lipcani, r-nul Briceni, bănuit de transport și comercializare ilegală de alcool. Din gospodăria acestuia, polițiștii de frontieră au ridicat 32 de sticle a câte 1,5 litri fiecare, pline cu lichid asemănător cu cogniac, cât și alte șase butelii cu un volum total de 132 litri, după miros și culoare fiind alcool etilic. La finalul cercetărilor, moldoveanul de 55 de ani va fi sancționat contravențional în temeiul art.284 și art.286 CC al RM.