/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ofițer CNA, reținut. Din dosarul pe care l-a gestionat ar fi dispărut 50 de mii de euro și un kilogram de aur

28 august 2017, ora 18:33

Ofițerul Centrului Național Anticorupție (CNA) reținut este Cristian Richicinschi, fiul lui Iurie Richicinschi, care a ocupat în ultimii ani mai multe funcții importante în stat, el fiind consilierul democratului Marian Lupu, în perioada în care acesta deținea funcția de președinte interimar al R. Moldova, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, dar și director adjunct al Serviciului Pază și Protecție de Stat.

Vineri, 25 august 2017, într-un comunicat de presă al CNA se menționează că un anchetator CNA care și-a depus demisia a ajuns să fie anchetat de foștii săi colegi după, ce în timpul verificării actului de predare a dosarelor pe care le gestiona, s-a constatat că lipsesc mai multe probe și că, deja fostul ofițer, a fost reținut pentru 72 de ore.

„Pentru clarificarea cazului a fost iniţiată o cercetare de serviciu şi a fost sesizată Procuratura Anticorupţie. Pe fapta descrisă a fost pornită o urmărire penală, iar persoana a fost reţinută pentru 72 de ore. Direcţia securitate internă a CNA va acorda asistenţa necesară procurorilor pentru a examina cazul sub toate aspecte”, este scris în comunicatul CNA.

Cristian Richicinschi a fost angajat în cadrul CNA de aproximativ jumătate de an. Acesta a fost, anterior, ofițer de urmărire penală în cadrul Direcției Sud a Departamentului Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, funcția în care a fost angajat la 14 decembrie 2016.

Conform declarației de avere și interese pentru anul 2016, Richicinschi a încasat aproximativ 20 de mii de lei, fiind angajat în cadrul Direcției Vest, apoi în cadrul Direcției Sud a Poliției de Frontieră. El deține un teren pentru construcții și o 1/4 dintr-o casă, în a cărei posesia a intrat în 1994, de la naștere.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram