/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Peste 42 de mii de pachete de țigări de contrabandă urmau să fie scoase ilegal din țară. Patru tentative în 72 de ore

missing
28 august 2017, ora 14:36

Primul caz a fost raportat de către vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău în seara zilei de 25 august, după ce patrupedul Vămii a semnalat prezența unor obiecte suspecte în valiza unui pasager al cursei Chișinău-Dublin. Ulterior, în rezultatul controlului fizic efectuat, au fost depistate 2 600 de țigarete, marca „Marlboro”, care nu au fost declarate organului vamal.

Cea de-a doua tentativă de trecere peste frontiera vamală a țigaretelor nedeclarate au fost contracarată de către inspectorii postului vamal Leușeni, fiind reținute în vederea confiscării 27 000 de țigarete „Winston Blue”. Bunurile erau disimulate în podeaua și pragurile laterale ale unui autoturism de model „Citroën C5”, înregistrat pe o persoană juridică din Lituania.

Celelalte două cazuri au fost consemnate pe parcursul zilei de ieri, 27 august, la ieșirea din țară prin posturile vamale Lipcani și Giurgiulești, fiind reținute în total 12 800 de țigarete de diverse mărci. În ambele cazuri, țigaretele au fost depistate de către echipele canine aflate în tura de serviciu.

Toți cei documentați riscă achitarea unei amenzi de până la 4500 lei, cu confiscarea loturilor depistate.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, vameșii de la Costești au reținut în vederea confiscării 39 400 de țigarete nedeclarate, care erau ascunse în podeaua unui microbuz de rută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram