/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Pretenții de bogătaș. Plahotniuc se plimbă cu elicopterul dintr-un raion în altul

28 august 2017, ora 18:43

Acest elicopter a fost surprins vineri aterizând pe un stadion din sectorul Rîșcani al capitalei. Portalul „Omega” scrie că la bordul aeronavei s-ar fi aflat președintele PDM, Vlad Plahotniuc. Din imaginile video se vede că regiunea este păzită de mai mulți polițiști de patrulare.

Cei de la INP nu ne-au răspuns deocamdată pe cine păzeau aceștia. Informațiile sunt confirmate de serviciul de urmărire a zborurile Flightradar24, potrivit căruia, ulterior, aparatul de zbor s-a îndreptat spre Ivancea.

Coincidență sau nu, în aceeași zi, la o tabără de odihnă din regiune, Plahotniuc s-a întâlnit cu tinerii democrați. În timp ce purtătorul de cuvânt al partidului a refuzat să comenteze situația, democratul Sergiu Sîrbu, prezent și el la eveniment, a spus că nu știe cu ce mijloc de transport a ajuns președintele PDM acolo.

„Nu am observat cu ce mijloc de transport a venit dl președinte. Noi am fost complet în altă zonă. Personal, nu l-am văzut niciodată nici să urce, nici să iasă dintr-un aparat de zbor”, a declarat Sîrbu.

Aceasta nu ar fi fost, însă, singura deplasare a lui Plahotniuc cu elicopterul. Joi, după o vizită la Leova, aceeași aeronavă a aterizat în apropiere de parcul Valea Morilor.

Potrivit Flightradar24, ulterior, aparatul de zbor s-a îndreptat spre parcarea de la Aeroportul din Chișinău. Conform aceluiași portal de știri, Plahotniuc ar fi mers la Leova în interese de partid, fiind însoțit de premierul Pavel Filip, fapt neconfirmat, însă, de Serviciul de Presă al Guvernului.

Solicitați de TV8, reprezentanții Autorității Aeronautice Civile au spus că aeronava a avut permisiunea să aterizeze în țara noastră din Turcia pe 23 august. Ieri, elicopterul și-a luat zborul spre Istanbul. Totuși, instituția a menționat că nu deține nici o informație despre pasageri, autorizațiile eliberate fiind depersonalizate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram