/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Unul lucrează, ceilalți fumează. Reparația pe bulevardul Ștefan cel mare, subiect de bancuri

28 august 2017, ora 19:20

Că muncitorii mai mult fumează decât lucrează s-a convins și echipa TV8, care a parcurs astăzi bulevardul cu camera pornită.

Chiar dacă o parte din tronsoanele bulevardului Ștefan cel Mare sunt gata și arata ca în Europa, cealaltă parte este plină de pietre, nisip și bolovani. Municipalitatea nu s-a ținut de cuvânt. Bulevardul central așa și nu a fost dat în exploatare până la Ziua Independenței așa cum s-a promis. Orălenii spun că le este rușine că trăiesc în acest oraș.

„Unul lucrează și zece fumează. Ei nu sunt verificați. Soldatul doarme, munca se contabilizează. Mai nu mi-am rupt gâtul în partea ceea.
„Dezastru total. În capitală și așa drum. Unde se uită primăria nu știu”;
„ E foarte bine, i-a uitați-vă – e frumos, mai bine nu se poate”.

Pentru că știau că vor trebui să dea socoteală în fața primarului interimar, șefii de la Direcția transport nici nu au venit astăzi la ședință. I-a înlocuit Lilian Copaci, care s-a justificat cum a putut. „Finalizarea de bază nu s-a realizat din cauza mai multor motive tehnice ce au perturbat graficul inițial, dar în zilele ce urmează sper să se finalizeze”, a declarat Copaci.

Nistor Grozavu le-a cerut celor de la Direcția transport să-i prezinte raport în scris pentru fiecare tronson și motivul care a determinat întârzierea lucrărilor. „Un muncitor așează pavajul, alți câțiva 4-5 îl ajută. Nu este o lucrare care trebuie să fie făcută în așa mod. Acolo unde va fi obiectivă acestă reținere, nici o problemă așa sunt construcțiile, dar acolo unde aceste rețineri au depins de noi, acolo vom lua măsuri”, a afirmat primarul interimar al Chișinăului.

În timp ce unii fac slalom prin nisip, pietriș și bolovani, Dorin Chirtoacă scrie pe Facebook că bulevardul Ștefan cel Mare este făcut la standarde europene. Are și argumente: iluminare cu LED, pavaj, asfalt și trotuar nou. În plus, piste pentru bicicliști. Lucrările de reparație pe bulevardul Ștefan cel Mare au început în 2015. Bugetul lucrărilor de renovare este de 22 de milioane euro – bani oferiți de BEI și BERD ca împrumut.

Reporter: Parascovia Spic
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram