/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ O șansă în plus pentru pacienți. Prima sală de ergoterapie, deschisă la „Sfânta Treime”

missing
29 august 2017, ora 17:52

Gheorghe Artișenko a lucrat toată viața eletrician. De mai mulți ani are probleme cu coloana vertebrală. De operații îi este frică așa că, după trei ani de așteptare, a ajuns să se trateze la Ergoterapie, sală dotată cu aparate speciale pe care nu le avea pana acum. Bărbatul este ajutat de un medic, dar și de un aparat special să-și recapete mobilitatea.

Sergiu Cojocaru se tratează la kinetotarapie. Băiatul a ajuns aici în urma unui accident rutier, iar datorită exercițiilor pe care le face zilnic speră să se pună pe picioare. „Nici pastile nimic, mai multă gimnastică, cu cât mai multă cu atât mai repede ne vom ridica”, spune pacientul.

Șeful Secției, Boris Stamati, spune că, datorită aparatajului nou, cresc șansele de recuperare ale pacienților, iar personalul medical beneficiază de condiții mai bune de munca. „Se efectuează chinetoterapie, ergoterapie, logopedie, fizioterapie, masaj. Primim o plăcere sufletească extraordinară când pacientul este adus pe orizontală și pleacă de aici cu picioarele lui”, povestește Stamati.

Prezenți la eveniment, responsabilii din cadrul Primăriei au remarcat schimbarea: Secția arată acum altfel comparativ cu pereții fisurați și pardoseala ruptă de cândva. „Cred că aici sunt create toate condițiile ca pacienții acestui spital să se însănătoșească cât mai curând”, a declarat primarul interimar de Chișinău, Nistror Grozavu.

„Am început cu această secție pentru că este cea mai solicitată, aici stau și pacienți în rând pentru a beneficia de servicii medicale de reabilitare”, a menționat și Mihai Moldovanu, șef direcția Sănătate din cadrul primăriei.

Secția de neuro-recuperare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime” funcționează din 2002. Aceasta are o capacitate de 35 de paturi, anual fiind tratați peste 1000 de pacienți. Pentru redeschiderea și renovarea secției, din bugetul municipal au fost alocate 1,7 milioane de lei. Alte 300 de mii de lei reprezintă investiția instituției medicale. Primăria a promis că, până la hramul orașului, vor fi date în exploatare încă patru astfel de secții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram