Un taximetrist din Rusia, care și-a impus pasagerii să se spele pe față cu verde de briliant pentru că nu aveau bani, a devenit, la rândul sau, victima unei asemenea răfuieli. Șoferul a fost identificat de un grup de persoane care l-a somat să se dea pe față cu soluția verde, filmând întreaga scenă. În plus, taximetristul a fost concediat.

Întâmplarea a avut loc pe o stradă din orașul Habarovsk. Un taximetrist a decis să le dea o lecție pasagerilor săi, care nu aveau bani pentru a-și achita călătoria. Acesta le-a cerut să se spele pe față cu verde de briliant. Scena a fost filmată, iar, după ce a apărut pe net, a scandalizat opinia publică.

După ce a fost identificat, șoferul a fost dat afară de la serviciu. Cazul este investigat și de poliția locală. Și asta nu e tot. Un grup de persoane l-au găsit, după care l-au pus și pe el să se spele pe față cu verde de briliant. Astfel de metode de răfuială cu pasagerii care nu achită pentru călătorie au loc mai des în Rusia, dovadă fiind zecile de înregistrări încărcate pe canalul de Youtube.

Printre taximetriști acest tratament în raport cu cei care nu plătesc poartă numele de Tarif Avatar. Poliția susține că prin aplicarea unor astfel de metode inumane, taximetriștii comit acte de huliganism și riscă dosare penale. Totuși, puține persoane se încumetă să depună plângeri pe numele șoferilor de taxi.