Dacă ați urmărit confruntarea dintre Mayweather și McGregor, aflați că sunt meciuri și mai intrigante. Cum ar fi cele oferite de câteva bunicuțe din Africa de Sud. Femeile, unele trecute chiar și de 75 de ani, învață să boxeze de parcă se pregătesc de campionate și spun că, astfel, se mențin în formă.

Deși este un sport dur și nu unul pe care l-ați asocia în mod direct cu pensionarii, aflați că într-o comună din Africa de Sud mai multe bătrânele învață cum să se protejeze și să se mențină în formă datorită boxului.

Antrenorul, un bărbat de 40 de ani, spune că grupa numără în prezent peste 30 de femei. Ca să nimerești aici, trebuie să ai cel puțin 60 de ani împliniți. Printre bătrânele pasionate de box este și Zodwa Twala, de 75 de ani. Femeia a povestit pentru BBC că a început antrenamentele pentru a învăța cum să se apere: „Îmi place boxul. Când mă antrenez, mă simt mai tânără. Nu simt durere. Chiar mă face să ma simt foarte bine”.

Totuși, din cauza vârstei înaintate femeilor le este greu, uneori, să performeze, însă nimic nu le convinge să renunțe. Pentru că acolo unde este pasiune, vârsta nu mai are importanță.