/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/GRAFIC/ Moldova înapoiată: Câți moldoveni se spală la lighean și se duc la toaletă în fundul curții

30 august 2017, ora 15:49

Dotarea locuinței cu principalele comodități reflectă gradul de confort al fondului locativ. Astfel, cea mai mare parte a gospodăriilor din mediul urban beneficiază de un șir de utilități în interiorul locuinței (rețele de apă caldă, încălzire, gaze din rețea, grup sanitar, canalizare, etc.), ceea ce nu este specific mediului rural.

Astfel, dacă în mediul urban 84.7% dintre unitățile de locuit sunt dotate cu grup sanitar în interiorul locuinței, doar 14% din gospodăriile rurale au WC-uri în interiorul casei.

În mediul urban, 94,4% din gospodării au acces la instalațiile de alimentare cu apă, 78,2% dispun de grup sanitar în interiorul locuinței, 90,5% au instalație de canalizare și 82,7% dispun de baie sau duș. În cazul gospodăriilor din mediul rural doar 61,9% dispun de instalații de alimentație cu apă, 44,3% au instalație de canalizare și 32.6 % au baie sau duș.

Sursa. Biroul Național de Statistică

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram