Fostul viceministru de Interne, Veaceslav Ceban, dar și finul său, Stanislav Caraman, și-au primit astăzi sentința. Aceștia au scăpat de închisoare, dar vor trebui să achite amenzi. Cei doi nu au venit astăzi la Judecătorie, iar jurnaliștii nu au avut acces în sală în momentul pronunțării sentinței.

Ședința a început cu întârziere. În sală era prezentă doar avocata lui Veaceslav Ceban, Sabina Cerbu, în timp ce apărătorul celuilalt inculpat a lipsit. După pronunțarea sentinței, singura care a acceptat să discute cu presa a fost procurorul Adriana Bețișor.

„3.000 unități convenționale în privința lui Caraman și 2.250 în cazul lui Veaceslav Ceban. Urmează să studiem partea motivatorie a acestei sentințe și, în circumstanțele în care atestăm careva aspecte cu care nu suntem de acord, o vom contesta”, a menționat Adriana Bețișor.

Astfel, inculpații au trecut pe lângă o posibilă condamnare la 7 ani de închisoare, conform Codului Penal. De-a lungul carierei sale, Veaceslav Ceban a deținut funcția de șef al Deartamentului Instituțiilor Penitenciare și de viceministru de Interne, iar în momentul reținerii era angajat al Serviciului Protecție și Pază de Stat. Finul acestuia, Stanislav Caraman, deținea funcția de inspector în cadrul Serviciului Vamal.

Aceștia au fost reținuți pe 25 iunie sub acuzația de trafic de influență. Potrivit procurorilor, ei au estorcat 60 de mii de euro de la un bărbat. În schimbul banilor, l-ar fi asigurat că vor clasa dosarul în care respectivul era învinuit. Cei doi au obținut o sentință mai blândă după ce și-au recunoscut vina.