Echipa națională de fotbal a Moldovei „UNDER 21” este pregătită de confruntarea cu selecționata Croației, din cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret 2017-2019. Asigurările vin din partea antrenorului lotului, Danut Stelian Oprea.

„Urmează un meci foarte greu, știți prea bine că echipa Croației este o echipă redutabilă, cu jucători puternici, jucători care evoluează în campionatele puternice din Europa, dar și noi cred că la ora jocului vom fi pregătiți să dăm război”, spune antrenorul.

Antrenorul selecționatei de tineret lucrează atât la pregătirea fizică a discipolilor săi, cât și la pregătirea morală a acestora. La rândul lor, fotbaliștii spun că vor da tot în teren, pentru a aduce un rezultat bun.

„Noi ne pregătim ca atare și ne atârnăm serios toată echipa și cred că vom aduce un rezultat destul de bun”, spune căpitanul Cristin Jalbă.

„Fiecare conștientizează că e un meci în care trebuie să dăm totul pe teren, să ne luptăm și să facem tot posibilul să scoatem un rezultat pozitiv”, susține atacantul Alexandru Boiciuc.

Dănuț Stelian Oprea a vorbit, de asemenea, despre stilul de joc pe care fotbaliștii noștri îl vor aplica la meciul de mâine.

„Să fim foarte organizați pe partea defensivă, asta nu înseamnă că ne vom apăra în jumătatea noastră sau la vreo 30 de metri de poarta noastră, nu, vom încerca să fim agresivi, să declanșăm presingul”, a mai adăugat Dănuț Stelian Oprea.

Selecționata Moldovei „UNDER 21”, a debutat cu victorie în preliminariile C Campionatului European de tineret, după ce au trecut de San Marino cu 2-0. Din prima grupă, unde evoluează țara noastră, mai fac parte Bielarus, Cehia, Grecia și Croația.