Grijulie și atentă atunci când erau oameni în jur, însă violentă atunci când rămânea cu bătrâna pe care o îngrijea. O moldoveancă o lovea pe bătrâna de care avea grijă atunci când aceasta refuza să mănânce sau să bea.

În presa italiană a apărut un video în care femeia o lovește violent pe bătrâna în vârstă de 86 de ani care este paralizată într-un scaun cu rotile și care suferă de Alzheimer. Moldoveanca era în serviciul bătrânei de zece ani și beneficia de încrederea întregii familii, însă realitatea era diversă.

Femeie se pare că îl maltrata și pe fiul bătrânei, care avea probleme psihice, imobilizat și el în scaun cu rotile.

Bătrâna avea și un alt fiu, stabilit în Elveția, care venea în fiecare lună să o viziteze. În ultima perioadă acesta a observat însă că mama sa avea numeroase vânătăi pe corp și nu înțelegea care este motivul: „Moldoveanca mereu justifica vânătăile menționând că sunt efectele unui medicament pe care îl lua mama mea. Medicii credeau că vânătăile apăreau de la eventualele căderi, iar nimeni dintre noi își făcea griji. Apoi mama a fost internată în spital de șapte ori. Am schimbat chiar și dușul pentru ca ea să nu cadă, dar lucrurile nu s-au îmbunătățit”.

Moldoveanca în vârstă de 46 de ani a fost filmată de un vecin, dar și alte probe, au determinat forțele de ordine din regiune să îi interzică acesteia să se apropie de casa bătrânei, până când nu va fi emisă decizia finală, care s-ar putea să fie arestul vinovatei.