Doi bărbați, de 28 și 32 de ani, membrii unui grup infracțional, domiciliați în municipiul Chișinău și Stăuceni, sunt cercetați în stare de arest, fiind suspectați de șantaj. Suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce estorcau suma de 20.000 lei de la un bărbat.

Astfel, polițiștii au fost sesizați de un locuitor al municipiului Chișinău (manager a unui magazin de construcții), precum că este șantajat de către două persoane necunoscute.

Suspecții, șantajau victima printr-un motiv inventat, amenințând-o cu faptul că îi va crea probleme la locul de muncă, ca rezultat obținând pe cale ilegală suma de 50.000 lei. Inițial, suspecții au cerut 30.000 de lei, iar bărbatul le-a transmis banii. Ulterior, aceștia l-au amenințat din nou, cerându-i suma de 20.000 lei.

Suspecții au fost reţinuţi în timp ce primeau bani în sumă de 20.000 de lei de la victimă. Ca urmare a perchezițiilor la domiciliul și automobilul suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mijloacele bănești obținute prin șantaj.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj” riscă închisoare de la 5 la 7 ani închisoare sau amendă de la 42.500 la 67.500 lei.