Și-au petrecut copiii la școală de după gratii. Câțiva deținuți de la Penitenciarul „Pruncul” le-au dăruit copiilor ghiozdane cu rechizite, pentru că aceștia să pășească cu dreptul în noul an școlar. Deoarece nu au putut merge acasă, copiii au fost cei care și-au vizitat tații privați de libertate.

Ghiozdane pline cu de toate au primit câțiva copii, veniți în vizită la penitenciar. Gratiile nu le-a umbrit bucuria revederii. Fericit că și-a văzut tatăl a fost și Mihai. În curând el va păși în clasa întâi. Deși se află după gratii pentru fapte urâte, tatăl băiatului i-a oferit sfaturi prețioase. „Tata mi-a spus să fiu cuminte, să vin acasă numai cu verde, să fiu un băiat bravo. Să nu fiu rău la școală”.

Ca să le demonstreze taților că la școală, într-adevăr, au de gând să învețe bine, copiii au recitat poezii.

„Sunt tare fericit și bucuros. Sunt frumușei și cresc ca florile din grădină”.

De privilegiul de a-și felicita personal copiii cu ocazia începerii unui nou an școlar s-au bucurat doar 9 deținuți.

„Sunt niște persoane care participă activ la programe psiho-sociale, care nu au încălcări ale regimului de detenție”, spune șeful penitenciarului „Pruncul”, Eduard Timofei.

Ghiozdanele și rechizitele au fost donate de o asociație obștească. În prezent, la penitenciarul „Pruncul” își ispășesc pedeapsa aproximativ 670 de persoane.