Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iaşi împreună cu inspectorii vamali au descoperit, ascunse în borseta șoferului unui microbuz, trei facturi comerciale falsificate. Bărbatul este un moldovean de 52 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes, ce efectua o cursă pe relaţia Republica Moldova - Italia.

Echipa de control a descoperit în borseta șoferului microbuzului, trei facturi comerciale care aveau aplicate ştampile cu inscripţia TAX FREE.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea facturilor depistate, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că ştampilele aplicate pe respectivele facturi nu îndeplinesc elementele de siguranţă ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit documentele de la două persoane de sex feminin, a căror identitate nu o cunoaşte, şi trebuia să le predea unei persoane în oraşul Regio Emillia din Italia. Acesta a mai adăugat că nu avea cunoştință că facturile sunt falsificate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.