Acum câteva zile, un apartament din centrul Capitalei a fost cuprins de flăcări. Pompierii sosiți la fața locului au evacuat mai multe persoane, iar potrivit informațiilor preliminare, incendiul a fost provocat de stăpâna apartamentului.

În cadrul ședinței primăriei a fost menționat că motivul cel mai probabil al incendiului este imprudența în timpul fumatului, iar vinovată de acest incident este chiar stăpâna apartamentului.

Potrivit vecinilor, acest apartament arde a doua oară. Ei susțin că în apartament locuiesc două persoane – mamă și fiu – cu probleme psihice. Aceștia nu au nici electricitate, nici apă și obișnuiesc să aducă în casă saci cu gunoaie. Vecinii se plâng că mirosul din scara lor este insuportabil.

„Aceste persoane sunt înregistrate cu dereglări mintale. Tatăl nu locuiește cu ei. Această doamnă a mai încercat anterior să provoace un incendiu. Cei doi fac focul în mijlocul odăii pentru a face mâncare. În 2015 pretura a evacuat mai multe deșeuri din acest apartament. După ce am terminat să aruncăm peste geam deșeurile pentru ca să nu izbucnească un nou incendiu, ea a apărut și a început să le strângă pentru a le duce înapoi în apartament”, a menționat pretorul sectorului Râșcani, Nicolae Balaur.

În urma incendiului, mai mulți locatari s-au plâns că au avut pierderi, astfel că urmează să se stabilească cât de mult au fost afectați de acest incident.