Un șir de blocuri locative din capitală vor beneficia gratuit de lucrările de pregătire a instalațiilor de termoficare pentru sezonul de încălzire. Este vorba despre câștigătorii campaniei anuale „Achiţi iarna – fii răsPLĂTIT vara”, organizată de Termoelectrica S.A..

Astfel, specialiștii Termoelectrica S.A. vor efectua în următoarele zile lucrări gratuite de spălare hidropneumatică și testare la presiune a sistemelor interne de încălzire în următoarele blocuri locative:

– CCL – 61: str. Doina şi Ion Aldea Teodorovici 11/1;
– CCL – 54: str. Matei Basarab, 9/1;
– CCL – 92: str. Cuza Vodă, 16/1;
– CCL – 56: str. N. Dimo, 29/1;
– ACC – 321: str. Academiei, 8/2.

Totodată, administrația Termoelectrica S.A. va premia și alte 58 de blocuri locative din Capitală, care nu au depus cereri de aplicare la concurs, însă sunt cu facturile achitate în proporție de 100%: „Această campanie, pe lângă faptul că ne ajută să mobilizăm locatarii și gestionarii să achite restanțele financiare pentru consumul de energie termică, creează relații de prietenie între furnizor și consumatori. Banii economisiți de locatari pot fi redirecționați pentru executarea altor lucrări investiţionale din bloc sau curte”, precizează Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica S.A..

Condițiile de participare în cadrul campaniei „Achiţi iarna – fii răsPLĂTIT vara” sunt simple. Gestionarii care s-au mobilizat împreună cu locatarii și au reușit să achite integral datoriile pentru energia termică au fost îndemnați să scrie o cerere către Termoelectrica S.A., în care să solicite înscrierea în campanie, până la 31 august 2017.

De regulă, serviciile de spălare hidropneumatică și testare la presiune a sistemelor interne sunt efectuate de către agenți economici licențiați în acest domeniu.

În cadrul ediției de anul trecut a campaniei „Achiţi iarna – fii răsPLĂTIT vara” au fost premiate 14 blocuri locative.