Judecătorul Serghei Ciobanu, care în 2015 a adormit la o ședință de judecată, a fost declarat incompatibil cu funcția de judecător. Consiliul Superior al Magistraturii a decis să-i propună președintelui Dodon eliberarea lui Ciobanu din funcția de magistrat. După ședința CSM, Serghei Ciobanu nu a oferit nici un comentariu.

Anterior, CSM l-a propus pe Serghei Ciobanu pentru funcția de judecător la Judecătoria Chișinău. Igor Dodon i-a respins, însă, candidatura. Ciobanu a solicitat repetat să fie confirmat, numai că, de data aceasta, a fost respins de CSM pe motiv de incompatibilitate.

„Se respinge cererea lui Ciobanu Sergiu de numirea în funcție de judecător. Judecătorul Ciobanu Sergiu se declară incompatibil cu funcția de judecător”, a declarat Victor Micu, președinte CSM.

În 2015, în timpul unei ședințe de judecată, în momentul în care partea vătamată făcea declarații, Serghei Ciobanu, pe atunci președinte al Judecătoriei Militare, a adormit. Activistul Oleg Brega i-a dus o pernă judecătorului adormit.

Fostul magistratul adormit al Judecătoriei Militare are și un dosar penal. Asta după ce, din greșeală, a încetat un proces penal. Acesta a fost acuzat și de alte abateri cum ar fi desfășurarea audierilor în lipsa părții vătămate și a avocaților. Decizia de astăzi a CSM poate fi contestată la CSJ în următoarele 15 zile.