Acum câteva zile, unui jurnalist rus i s-a interzis accesul în Republica Moldova, iar poliția de frontiera a menționat atunci că persoana nu a întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustifâcand scopul vizitei. Totuși, astăzi, jurnalistul a reușit să ajungă la reședința de stat a președintelui, unde i-a luat un interviu.

Este vorba de redactorul șef al ziarului „Аргументы и Факты”, Igor Chernyak, care după ce a fost întors de pe Aeroportul Internațional Chișinău, a reușit într-un final să intre în țară pentru a discutat cu Igor Dodon.

„În cadrul dialogului am făcut un schimb de opinii privind situația politică din țară, dar și din regiune. Totodată, am oferit un interviu amplu. Am răspuns la multiplele întrebări de interes major atât pentru locuitorii din interiorul ţării, cât şi pentru conaționalii noștri, aflați peste hotare. Mi-am exprimat regretul în legătură cu incidentul produs acum câteva zile cu privire la interdicția de intrare în Republica Moldova pentru jurnaliștii ruși. Consider că astfel de acțiuni sunt nu doar neprietenești, ci şi provocatoare în adresa reprezentanților din diverse domenii de activitate”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a condamnat cu fermitate blocarea activității mass-media rusești, menționând că o majoritate pro-europeană nu dorește să observe activitățile anti-stat ale unor mass-media occidentale din România care subminează în mod deschis statalitatea Moldovei

Foto: Facebook/Igor Dodon

Foto: Facebook/Igor Dodon