Partidul Liberal a rămas fără un deputat în Parlament. Liberalul Iurie Dârda, șeful Organizației teritoriale Râșcani PL, a anunțat astăzi că se retrage din fracțiunea partidului din Legislativ. Acesta urmează să-și continue activitatea ca deputat neafiliat. Anunțul a fost făcut miercuri seara, pe pagina sa de Facebook. Motivul care a stat la baza deciziei sale ar fi campania de denigrare la care este supus acesta în ultima perioadă. Vedeți mai jos mesajul integral al deputatului:

„După o campanie intensivă de denigrare din ultima perioadă a imaginii mele și celor apropiați mie, cu implicarea directă și indirectă a unor persoane din anturajul meu, vreau să vă comunic că din aceste considerente nu-mi doresc ca prin intermediul persoanei mele aceste acțiuni să se răsfrângă și la denigrarea imaginii formațiunii politice din care fac parte și să împiedice la dezvoltarea strategiilor de menținere a cursului european pe care și la propus Partidul Liberal.

În acest context vă comunic că începând cu ziua de astăzi mă retrag din rândurile fracțiunii Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova. În continuare voi fi deputat independent (neafiliat), conducându-mă de promisiunile făcute cetățenilor în perioada preelectorală, pentru care alegătorii mi-au dat mandat în Parlamentul Republicii Moldova, promovând integrarea europeană și valorile democratice.

În speranța că voi fi înțeles corect, doresc tuturor colegilor realizări frumoase în continuare.”

Iurie Dîrda a fost consilier municipal în Chişinău din partea PL, este considerat unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din cadrul formaţiunii. Politicianul a figurat anterior în mai multe anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice. A ajuns în Parlament, fiind pe locul 12 în lista candidaților Partidului Liberal. Unul dintre articole arăta că Iurie Dîrda este fondator la două firme, Darsimid SRL și Dansicons SRL, una dintre cele mai cunoscute companii de construcții din țară. Autorii au precizat că Svetlana Dîrda, soția politicianului, este fondatoarea firmei Egostil SRL, care deține o spălătorie auto în incinta complexului locativ de pe strada Nicolae Testemițanu din Chişinău, construit de Dansicons.