PSRM afirmă că va continua să insiste și va depune demersuri pentru anularea Acordului de Asociere cu UE, iar că "Integrarea Euro-asiatică este singura soluție pentru dezvoltarea socio-economică a Moldovei". Declarațiile au fost făcute de către Comitetului Executiv Politic al formațiunii care s-a întrunit marți, 5 septembrie, în cadrul unei ședințe.

„După trei ani de punere în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, poporul moldovean a devenit mult mai sărac, iar „genocidul social” continuă”, se menționează în declarație.

„Comitetul Executiv Politic al PSRM afirmă că, timp de trei ani de punere în aplicare a Acordului de Asociere, temerile noastre, cu privire la consecințele semnării acestui document fără consultare cu poporul, au fost justificate. Am avertizat în repetate rânduri despre toate acestea, începând cu protestele în stradă și finisând cu Bruxelles”, mai adaugă cei din PSRM.

Comitetul Executiv Politic al PSRM declară că partidul își menține angajamentul față de necesitatea anulării în regim de urgență a Acordului de Asociere cu UE. „Vom insista și vom depune toate eforturile pentru a realiza acest lucru. Aceasta este sarcina noastră politică și angajamentul față de alegători. Credem că astăzi, Integrarea Euro-asiatică este singura soluție pentru dezvoltarea socio-economică a Moldovei”, mai adaugă aceștia.

Tot în cadrul declarației este menționat că, Partidul Socialiștilor sprijină pe deplin politica președintelui, Igor Dodon de a relua parteneriatul strategic cu Federația Rusă și că „încercările de a bloca acțiunile președintelui ales de popor în direcția de dezvoltare a țării sunt inacceptabile”.