/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Trei minori din R. Moldova au încercat să intre ilegal în Romania, trecând Prutul înot. Voiau să ajungă la București

06 septembrie 2017, ora 14:51

Potrivit unui comunicat, în data de 05 septembrie, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră au depistat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Bumbăta, județul Vaslui, trei tineri care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Deoarece cele trei persoane de sex masculin nu aveau documente de identitate asupra lor, acestea au fost duse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din R. Moldova, minori, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani.

Persoanele în cauză au trecut râul Prut înot, pe direcţia localităţii Leova, Republica Moldova, cu intenţia de a ajunge la Bucureşti.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, cei trei minori au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram