Președintele Congresului mondial al ucrainenilor, Evghenii Czolij, a mulțumit autorităților din Republica Moldova pentru găzduirea a 300 de copii orfani din zona de conflict ucraineană.

La întrevederea cu Andrian Candu, președintele Parlamentului, Czolij a mulțumit pentru oportunitatea oferită copiilor de a petrece vara în taberele de odihnă din Moldova. De asemenea, Evghenii Czolij a mulțumit guvernării de la Chișinău pentru sancționarea persoanelor care au luptat pe teritoriul Ucrainei în conflictul armat din această țară. Potrivit lui, asemenea gesturi sunt mai relevante decât orice declarații, deoarece probează valorile și principiile împărtășite în fapte de autoritățile Republicii Moldova.

Părțile au discutat despre provocările de securitate, inclusiv informațională cu care se confruntă Moldova și Ucraina. În particular, președintele Congresului mondial al ucrainenilor a menționat ca pe un risc major dezinformarea și știrile false care prejudiciază imaginea și aduc atingere securității celor două țări.

Congresul mondial al ucrainenilor este o organizație notorie constituită în 1967 care coordonează diaspora ucraineană în toată lumea și reprezintă interesele a peste 20 mln ucraineni.