Încă nu are un nume, cântărește aproape 3 kg, măsoară 50 de cm, doar că nu este ținută în brate de propria mama, ci de asistentele medicale. Este vorba de fetița care, cu 15 zile în urmă, a fost găsită într-un tomberon din sectorul Botanica al Capitalei. Starea micuței este stabilă și urmează a fi transmisă unui un centru de plasament.

Micuța, care pe 25 august a fost găsită de o femeie într-un tomberon, se află încă la Centrul Mamei și Copilului sub supravegherea medicilor.

„Adus într-o stare foarte gravă – copilul, cu tegumentele pulsurii, cu o temperatură care practic nu putea fi măsurată. Pleoapele erau edimate, acoperită cu vernicscazioza îmbibată cu miconiu”, a declarat pentru TV8 Ludmila Gurițanu, șef interimar la secția prematuri.

Potrivit medicilor, starea copilei s-a ameliorat, iar acum este stabilă. „Copilul practic gemea. A fost încălzit repede, plasat sub termofoare, sub lămpi de iradiere cu căldură”, a mai adăugat Ludmila Gurițanu.

De atunci, micuța a adăugat 150 de grame și cântărește 2kg și 200 de grame. Aceasta este alimentată artificial cu un amestec special pentru micuți, iar asistentele medicale o iubesc ca și cum ar fi propria lor fiică.

„Practic copilul nu mai este dat jos din brațele asistenților medicali. De toți este iubită”, menționează Ludmila Gurițanu.

Potrivit autorităților, fetița va fi transmisă unui centru de urgență pentru copiii de vârstă fragedă.

„Noi, specialiștii, vom lucra pentru a stabili statutul copilului și pentru a merge în continuare în acea procedură care este necesară pentru ca acest copil să fie plasat într-un serviciu familiar”, menționează Rodica Terehovschi, șef interimar la Protecția Drepturilor Copilului.

Poliția nu a stabilit încă identitatea femeii care și-a abandonat copilul. Conform statisticilor, numărul copiilor abandonați în ultimii ani este în descreștere. Anul acesta au fost abandonați doi copii. Alți doi, abandonați anterior, au fost întorși familiilor biologice.