/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Noi detalii despre fetița aruncată la tomberon. Micuța ajunsă în brațele asistentelor medicale, încă nu are un nume

06 septembrie 2017, ora 18:39

Micuța, care pe 25 august a fost găsită de o femeie într-un tomberon, se află încă la Centrul Mamei și Copilului sub supravegherea medicilor.

„Adus într-o stare foarte gravă – copilul, cu tegumentele pulsurii, cu o temperatură care practic nu putea fi măsurată. Pleoapele erau edimate, acoperită cu vernicscazioza îmbibată cu miconiu”, a declarat pentru TV8 Ludmila Gurițanu, șef interimar la secția prematuri.

Potrivit medicilor, starea copilei s-a ameliorat, iar acum este stabilă. „Copilul practic gemea. A fost încălzit repede, plasat sub termofoare, sub lămpi de iradiere cu căldură”, a mai adăugat Ludmila Gurițanu.

De atunci, micuța a adăugat 150 de grame și cântărește 2kg și 200 de grame. Aceasta este alimentată artificial cu un amestec special pentru micuți, iar asistentele medicale o iubesc ca și cum ar fi propria lor fiică.

„Practic copilul nu mai este dat jos din brațele asistenților medicali. De toți este iubită”, menționează Ludmila Gurițanu.

Potrivit autorităților, fetița va fi transmisă unui centru de urgență pentru copiii de vârstă fragedă.

„Noi, specialiștii, vom lucra pentru a stabili statutul copilului și pentru a merge în continuare în acea procedură care este necesară pentru ca acest copil să fie plasat într-un serviciu familiar”, menționează Rodica Terehovschi, șef interimar la Protecția Drepturilor Copilului.

Poliția nu a stabilit încă identitatea femeii care și-a abandonat copilul. Conform statisticilor, numărul copiilor abandonați în ultimii ani este în descreștere. Anul acesta au fost abandonați doi copii. Alți doi, abandonați anterior, au fost întorși familiilor biologice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram