Nu au reușit bine să-și revină după Harvey, că se pregătesc pentru un nou uragan devastator. Uraganul „Irma”, de categoria a 5-a – maxima, aduce vânt care a atins viteze de peste 290 de km la ora. Uraganul amenință direct mai multe insule, iar autoritățile încearcă să prevină distrugerile.

Dacă își va mențune cursul actual, Haiti ar putea fi lovit de cel mai mare uragan. Ulterior acesta v-a ajunge și în Florida, unde a fost deja decretată stare de urgență. Localnicii își fac provizii de alimente și combustibil, iar turiștii sunt somați sa părăsească zona. Aeroportul internaţional urmează a fi închis.

Salvatorii vor fi instruiți să lupte cu uraganul. Am mobilizat peste 7 mii de gardieni – bărbați și femei, care vor contribui la salvarea persoanelor aflate în dificultate”, a declarat Rick Scott, guvernatorul statului Florida.

Uraganul de categoria a cincea, maxima, aduce vânt care va depăși 290 de km la ora. Primele vor fi lovite insulele Leeward din Caraibe. Acesta este mai puternic decât uraganele Luis (din 1995), Hugo (1989, soldat cu 15 morți) și Harvey, care a devastat recent Texasul și Louisiana, care a ucis 42 de oameni și a generat pagube estimate la peste 100 de miliarde de dolari.