/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Un nou uragan va lovi SUA. „Irma”, uraganul clasificat cu gradul 5 – pericol maxim

06 septembrie 2017, ora 18:00

Dacă își va mențune cursul actual, Haiti ar putea fi lovit de cel mai mare uragan. Ulterior acesta v-a ajunge și în Florida, unde a fost deja decretată stare de urgență. Localnicii își fac provizii de alimente și combustibil, iar turiștii sunt somați sa părăsească zona. Aeroportul internaţional urmează a fi închis.

Salvatorii vor fi instruiți să lupte cu uraganul. Am mobilizat peste 7 mii de gardieni – bărbați și femei, care vor contribui la salvarea persoanelor aflate în dificultate”, a declarat Rick Scott, guvernatorul statului Florida.

Uraganul de categoria a cincea, maxima, aduce vânt care va depăși 290 de km la ora. Primele vor fi lovite insulele Leeward din Caraibe. Acesta este mai puternic decât uraganele Luis (din 1995), Hugo (1989, soldat cu 15 morți) și Harvey, care a devastat recent Texasul și Louisiana, care a ucis 42 de oameni și a generat pagube estimate la peste 100 de miliarde de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram