Cei 3 polițiști de la Izolatorul de Detenție Preventivă suspectați de tortură au primit câte 20 de zile de arest. Decizia a fost luată astăzi, 7 septembrie, la Judecătoria Rîșcani. Celui de-al patrulea reținut, colegul de celulă al lui Andrei, Bologan Boris, a primit mandat de arest pentru 30 de zile.

Avocatul lui Boris Bologan, Silviu Burlacu a declarat că nu este de acord cu decizia judecătoriei și va ataca decizia la Curtea de Apel. Acesta mai spune că clientul său spune că nu a aplicat forța, și că atât el, cât și alți colegi de celulă s-au apărat de Andrei, care i-ar fi atacat pe el și colegii de celulă. Totodată, acesta spune că acesta credea că Andrei era într-o stare de ebrietate narcotică.

Procurorul Rulsan Lupașcu a precizat că polițiștii sunt învinuiți că au tolerat aplicarea violenței în adresa lui Braguța de ceilalți deținuți. Specificând că aceștia nu l-au bătut pe Braguța. În privința deciziei judecătorului, procurorul a spus că va examina deciziile de încheiere și ulterior se va putea pronunța pe marginea cazului.

Acesta a mai precizat că a fost emis mandat de arest pentru un alt co-deținut.

Menționăm că procurorul a solicitat câte 30 de zile de arest pentru toți cei patru reținuți.