/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ O companie care a câștigat licitații publice de aproximativ 270 de mln de lei, amendată. Trebuie să achite 200 de mii de lei

07 septembrie 2017, ora 11:34

În 2016 Consiliul Concurenței a dispus efectuarea inspecției la sediul SRL „Litarcom”. Inspecția a fost desfășurată în cadrul unei investigații privind semnele încălcării prevederilor Legii concurenței de către mai multe întreprinderi, inclusiv compania sus-menționată, care au participat la proceduri de achiziții publice în vederea achiziționării lucrărilor de construcții și reparații a drumurilor.

În decizia Plenului Consiliului Concurenței se arată că SRL „Litarcom” prin prezentarea răspunsurilor inexacte au indus în eroare angajații Consiliului Concurenței, fapt pentru care aceasta au fost amendată cu 189 113 lei 90 bani.

Ziarul de Gardă scrie că firma „Litarcom”, cu care mai multe autorități publice locale se luptă, inclusiv în instanță, poate fi numită, fără dubii, una dintre campioanele licitaţiilor din ultimii patru ani, câştigând peste 70 de licitaţii publice, în valoare de aproximativ 270 de milioane de lei, deşi, susţin mai multe voci din domeniu, acest SRL nu are nici tehnica necesară, nici personal specializat. Multe dintre licitaţiile câştigate de „Litarcom” sunt (au fost) pentru resurse din proiecte susţinute financiar de Fondul Ecologic Naţional (FEN) al Ministerului Mediului.

Anticoruptie.md a arătat că proprietarul companiei, Liviu Jitari, este administrator sau fondator a trei firme Litarcom, AVI Borș și Capillat, care în perioada septembrie 2013 – aprilie 2015, au fost preferatele autorităților din raionul Rezina în materie de achiziții publice. Unde fiecare al doilea contract încheiat în domeniul reparaţiilor şi construcţiilor a fost atribuit uneia din cele trei firme ce aparțin lui Jitari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram