Un tânăr a fost reținut de poliția de frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal peste frontiera de stat 3.500 pachete de țigări, cu timbru de acciz al R. Moldova. Pentru reținerea acestuia, polițiștii de frontieră au folosit arma din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.

În jurul orei 18.00, echipa de polițiști a observat, la mai puțin de 500 de metri de râul Prut, o persoană care înainta spre linia de frontieră, având asupra sa două colete. Polițiștii de frontieră au somat persoana în cauză pentru a opri, tânărul a ignorat indicațiile, de aceea a fost necesară aplicarea armei din dotare. În scurt timp, tânărul de 30 de ani a fost reținut, iar în urma cercetărilor preliminare, la fața locului au mai fost depistate, pregătite din timp și bine ascunse, încă trei colete și o funie preconizată pentru facilitarea trecerii lor peste Prut. 3.500 pachete cu țigări marca Ritm, urmau să ajungă în țara vecină, valoarea fiind estimată la 56.000 mii lei.

Tânărul cu domiciliul în raionul Râșcani, și-a recunoscut fapta, declarând polițiștilor de frontieră că produsele de tutungerie urmau să fie transmise unui cetățean român, pentru o sumă semnificativă de bani. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și indisponibilizată la sediul Direcției regionale Nord.

În prezent, cazul este cercetat de ofițerii de investigații, acumulând toate probele necesare, în vederea stabilirii vinovăţiei şi aplicării măsurilor legale ce se impun.