Rezultat istoric pentru Moldova la Campionatul Mondial de armwrestilg. Conaționalul nostru, Oleg Tudorean, a devenit primul medaliat cu aur la această competiție - performanță înregistrată pentru prima dată de un sportiv moldovean. Tot aseară, Valeria Chipăruș a cucerit două medalii de argint.

Imnul țării noastre a răsunat în Budabesta, la Campionatul Mondial de armwrestling, unde, în premieră, un moldovean a ocupat medalia de aur. După ce a ocupat locul 5 la brațul stâng, Oleg Tudorean s-a revanșat la proba sa preferată – brațul drept. În finală, sportivul nostru a trecut fără drept de apel de georgianul, Irakli Zirakashvili, la categoria de până la 70 de kilograme.

Oleg Tudorean este unul dintre cei mai promițători armwrestleri din Moldova. Conaționalul nostru a mai cucerit aurul la Campionatul European din acest an, ceea ce este la fel o premieră pentru țara noastră. Pentru TV8, sportivul a declarat că i s-a împlinit un vis din copilărie – acela de a deveni dublu campion.

Și Valeria Chipăruș a urcat ieri pe podium. Moldoveanca a reușit să cucerească a doua medalie de argint pentru țara noastră, la categoria de 50 de kilograme. Sportivii moldoveni și-au asigurat astfel în palmares 1 medalie de bronz, cucerită de Mihaela Lazari, două de argint și 1 de aur. La campionatul mondial din Ungaria, anul acesta Moldova este reprezentată de 11 sportivi. Competiția se va încheia pe 11 septembrie.