/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Dodon s-a răstit la Filip. Președintele cere demisia lui Galbura și amenință militarii

missing
08 septembrie 2017, ora 18:31

Igor Dodon l-a acuzat pe prim-ministrul Filip că „se joacă de-a țara în bunghi” și că a sfidat un decret al comandantului suprem al Forțelor Armate. Potrivit șefului statului, Guvernul a acționat ilegal atunci când a sărit peste decretul prezidențial.

Noi ce ne jucăm de-a țara în bunghi, d-nule prim-ministru. Suntem oameni serioși. Într-o țară prezidențială, Filip zbura din funcție aseară. În premieră în Republica Moldova, Guvernul dă indicații forțelor armate, contrar poziției Comandatului Suprem”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a solicitat prim-ministrului demisia lui Galbura pe motiv că a permis militarilor să plece în Ucraina. El a amenințat că persoanele care sunt responsabile și care au încălcat decretul comandantului suprem vor răspunde cu retrogradarea.

Stimați ofițeri voi ați jurat credință patriei, nu PD-ului, nu lui Filip, nu lui Plahotniuc. Identificarea persoanelor responsabile de încălcarea ordinului comandantului suprem și aplicarea față de aceștia sancțiuni de retrogradare în grade militare și retrogradare în funcție”, a mai specificat președintele Dodon.

Șeful Legislativului, Andrian Candu, a reacționat. Potrivit lui, Dodon abuzează de funcția sa. Acesta a spus că va solicita la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate să fie discutat subiectul privind abuzurile pe care le comite președintele Dodon.

„Domnul președinte Dodon abuzează de unele instrumente care îi sunt oferite prin lege și consider că dnul Dodon înțelege greșit noțiunea de comandant suprem al armatei”, susține Adrian Candu, președintele Parlamentului.

Contactați de TV8, responsabilii din cadrul Serviciului de presă al Guvernului au comunicat că vor decide dacă Executivul va reacționa sau nu la declarațiile președintelui după revenirea premierului Filip de la Odesa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram